dinsdag 14 juli 2009

Test 2: Fox DHX 5.0 Air

In deze revieuw schrijf ik over de Fox DHX 5.0 Air.
Ik heb de DHX op mijn downhill fiets gehad. Het is duidelijk geen demper voor ruige downhill banen. Meer een demper voor flow tracks of minder ruige banen. De demper is totaal niet progessief. Wil je niet gauw door je veerweg heen zijn, pomp hem dan hard op. Het nadeel is wel dat die kleine dingen niet gladstrijkt en hij daar dus niet veert. Als je wilt dat hij kleine dingen glad strijkt, pomp hem dan niet hard op, je bent dan wel gauw door je veerweg heen. Wil je een demper die dit probleem niet heeft, zul je al een coil demper moeten kopen.

Pro-Pedal
Met de 14 pro-pedal standen wat erop zit, kun je je demper goed afstellen op wanneer die moet veren en wanneer niet. Opzich werkt het systeem wel, maar niet op elke fiets. Als je een heel direct veersysteem hebt zal het pro-pedal systeem niet goed werken. Heb je een minder direct systeem, dan zal het beter tot zijn recht komen. Op mijn Lapierre werkte het niet goed, puur omdat het een direct systeem is.

Qua gewicht weegt de DHX niet veel. Let je op de grammen en rijd je niet veel op ruwe banen of eigenlijk niet? Met een DHX Air kom je goed uit de voeten! Maakt het gewicht je niet veel uit, maar rij je op ruwe banen? Dan is het verstandiger om een Coil te nemen. Vind je gewicht belangrijk en rij je ook op ruwe banen? Dan zou een Coil met Titanium veer misschien jou optie zijn!




Verslag: Maarten Visscher
Foto's: Maarten Visscher